Hoera een nieuw programma

 

Programma’s worden door windows in program files gezet en geregistreerd, bij een systeem wijziging worden dergelijke programma’s onbruikbaar en moeten opnieuw geinstalleerd worden. Das hun goed recht maar eventuele data die je er mee maakt probeer je veilig te houden. Bij systeemwijziging wordt de my documents niet perse onbruikbaar, maar toch: de directorie naam is onnodig lang en onduidelijk doordat de mogelijkheid bestaat van meerdere users op de computer.

 

Mijn advies is maak op de c schijf een directorie data aan. Maak met het nieuwe programma een new file aan en schrijf die meteen weg met save file in de directorie data.

 

Plaats het programma op het bureaublad door rechtermuisknop create shortcut. Verplaats de shortcut (2) naar het bureaublad en geef het een andere naam.

 

Klik met de rechter muisknop op de andere naam.

Probeer vervolgens met de properties van het programma te zorgen dat de data directorie de standaard opening directorie is.

 

Begin met notepad voor de txt files; tekstbestanden

Vervolgens paint voor de bmp.files; bitmapbestanden

Vervolgens wordpad voor de rtf.files; rich tekst files, of *.wri files

Dan Sndrec voor wav.files; wave files.

 

Afhankelijk van waar u zich mee bezig houd krijgt u andere programma’s die tekst, afbeeldingen, geluid produceren. Als u er voor zorgt dat die naar Data verwijzen dan is een backup van eigen gegevens snel gemaakt door de directorie data op een memorystick of CD/DVD te zetten.

 

Taal, Esperanto is een logische taal, waarbij vervoeging van werkwoorden voor tijden consequent wordt toegepast. Het is voor kunstmatige intelligentie te overwegen om van een taal naar een andere te vertalen via Esperanto. In 2011 ben ik in aanraking gekomen met Access en heb een database gemaakt met 500 woorden, maar door logische beredenering van de voorvoegsels en tussenvoegsels zijn het er wel 5000. 

*.mdb bestanden  

 

Rekenen: Basicprogramma’s; *.bas bestanden

                Excel spereadsheets; *.xls bestanden

 

Deze experimentele site zal dit soort bestanden zo open mogelijk publiceren.

Gedachten daarbij zijn:

 eenmaal gepubliceerd blijft gepubliceerd en dus geen historische terugcorrectie en dus          verantwoording voor de beweringen die gedaan zijn.

Bemerkingen die u deze site toestuurt worden op prijs gesteld en overwogen.

Hoewel voor het gemak van gegevens niet te hoeven overtypen de gegevens voor u zo ingepakt worden met WINRAR is er geen verantwoording voor schade die de gegevens kunnen geven bij onprofessioneel gebruik, of nadat het door derden is gewijzigd.

                                                                           Haarlem, 17 mei 2012

 

  Mensen (heel) jong of oud horen niet te spoken in de nacht. Soms overkomt je het. Censuur of subsidie(lezen voor eigen verantw.)? 29-8-12.