Geen aberratie in relativiteit.

Relativiteits theorien zijn vreemd. Bijna heel de mechanica wordt ondergeschikt gemaakt aan licht. Michelson heeft als Focault de heen terugweg gemeten met een roterende spiegel tot een mooie precisie, daarnaast hoopte hij de snelheid van de aarde door de ruimte te meten met zijn experiment. Toen hem dat niet lukte sprong Lorentz in met zijn speciale relativiteitstheorie, die beweert dat hoe de waarnemer ook beweegt licht altijd met die preciese constante lichtsnelheid erop afkomt. Lengte en tijd veranderen precies zo dat hieraan voldaan wordt. De mooie doplerformule verandert en vooral in relativiteit is aberratie van Bradley niet meer eenduidig te bepalen.    

Relativiteit is fout. Allereerst weten we hoe snel de aarde tov de ruimte beweegt sinds 1970 aan de hand van de achtergrondstraling. Ten tweede alle materie is gelijktijdig en de Lorentz transformatie morrelt aan die gelijktijdigheid. Ten derde aberratie van Bradley: het hellen van de telescoop om licht op te vangen 20 boogseconde door rotatie van de aarde om de zon met 30 km/sec en ook berekenbaar voor de rotatie van de zon om het centrum van de melkweg van 250 km/sec en de verplaatsing van de melkweg met 170 km/sec. Vectorieel opgeteld beweegt de zon met 360 km/sec richting sterrenbeeld de Leeuw.

De hoop van Michelson om die snelheid te meten is uitgekomen. Met modellen is te berekenen met de logische wetenschap van voor de relativiteitstheorie. Er is dus sprake van individuele snelheid van objecten in wat Lorentz noemt voorkeur inertiaalsysteem. Er is maar een afhankelijkheid van die objectieve eenduidige snelheid en dat komt door de massa snelheid relatie die ontstaat uit de massa energie equivalentie van Einstein het best omschreven door de formule m = m0 + E/c^2. Vullen we hierin E = 1/2mv^2, dan krijg je de klassieke oplossing m = m0 / (1 – ½ v^2/c^2)

Vervangen van deze formule ipv m = mo /wortel(1-v^2/c^2) in het model van Chandrasekar voor relativistisch gedegenereerde neutronensterren geeft dat het net geen zwart gat wordt. In de theorie van Jeans is de naar schatting 10^62 kilo materie niet uit elkaar geploft in een big bang maar juist uiterst ijl over de ruimte verdeeld begonnen. De roodverschuiving wordt volgens Sir James Jeans veroorzaakt door zwaartekracht en niet door die enorme snelheden die aan de supermassieve objecten volgens de BIG Bang theorie wordt toegekend .

Haarlem 7-3-2025